preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vladimir Nazor" Duga Resa

Login
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

HZJZ

Kalendar 2023./2024.

e-Dnevnik

eTwinning

              2021. - 2022.           

Erasmus+

Erasmus + KA1

    

Popis udžbenika i DOM za šk. god. 2022./2023.

Kamo nakon osnovne škole

Školski kurikulum

 

Priloženi dokumenti:
Skolski kurikul - 2021.-22..pdf

Plan i program rada Škole

Autobusne linije

Priloženi dokumenti:
Zvono.jpg

Facebook

Office 365 za škole

Razredna nastava

 

 

IGRAM i UČIM 4.a
Školske novine

E-lektire

E-knjižnica

Učenje na daljinu

Portal za škole

Prometna učilica

Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 11. 2009.

Ukupno: 466679
Ovaj mjesec: 711
Ovaj tjedan: 185
Danas: 8
Projekti

PROJEKTI U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.

U školi se provode brojni razredni, školski i međunarodni projekti.

Razredne projekte provode učiteljice u jednom razrednom odjelu ili u paralelnim razrednim odjelima. Povezani su najčešće s nastavnim gradivom, a u skladu su s interesima i potrebama naših učenika.

Ove školske godine provode se projekti: Torbica za čitanje, Igrom do znanja i zabave, 100. dan u školi, Moj grad, Moj grad- moja razglednica, Hokus -   pokus II, Bajke nekad i danas, Školovanje za vrijeme Domovinskog rata na području , rodnoga grada, Četvorica veličanstvenih: Leonardo da Vinci, Isaac Newton,  Albert Einstein, Nikola Tesla.

Učiteljica glazbene kulture provodi projekt „Pjevaj, sviraj, pleši – tradicijska glazba“ i projekt “Pjevaj, sviraj, pleši - The Beatles.“

Stručne suradnice, pedagoginja i logopedinja provode projekte: Lajkaj toleranciju, Kreći se, usreći se, eTwinning - Learn language by visiting top destinations in Croatia and Spain.

Stručna suradnica-knjižničarka u suradnji s učiteljima hrvatskog jezika i učiteljicama razredne nastave provodi projekte kojima se promiču vrijednosti čitanja i razvijanje trajnih čitalačkih navika kroz interdisciplinarni rad u okviru svih školskih predmeta, programa i projekata. Ove školske godine provode se projekti: Čitamo svi, veliki i maleni, Naša mala knjižnica, Bookmark Exchange Project, Čitanjem do zvijezda (tema: Knjiga i film).

Svi učenici i učitelji uključeni su u projekt Eko Na(d)zor s ciljem razvijanja svijesti o potrebi zaštite prirode i okoliša kroz različite aktivnosti u tijeku godine kojima se potiče na odgovorno ponašanje prema okolišu 

Škola sudjeluje i u Erasmus+ -Suvremeni, aktivni interaktivni kojim se želi poboljšati kvaliteta i učinkovitost nastave stjecanjem i unaprjeđenjem digitalnih kompetencija te podizati svijest o europskoj dimenziji kroz poticanje međukulturalne suradnje i stvaranje inkluzivnog okruženja.

 

 

 

PROJEKTI U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021.

U  školskoj godini 2020./21 osim brojnih e -Twinning projekata i Erasmus +projekta provodili su se brojni razredni i školski  projekti.

Stručne suradnice, pedagoginja i logopedinja provodile suprojekt Mjesec tolerancije kojemu je cilj razvoj empatije i prihvaćanje i uvažavanje različitosti, a realizirat će se izradom zida tolerancije s lijepim željama i oslikavanjem školskih stepenica s porukama tolerancije. Također provode projekte Volontiraj i ti, Učenje je fora, a ne noćna mora, Igrom do pažnje i koncentracije.

Knjižničarka provodi projekt Naša mala knjižnica kojemu je cilj promicanje kulture čitanja kao i projektima Bookmark Project,  Mjesec hrvatske knjige, Čitam i istražujem.

Profesorica glazbena kulture koordinatorica  je međužupanijskog projekta „Pjevaj, sviraj, pleši“ čiji je cilj glazbeno –plesne aktivnosti, multimedijsko i multikulturalno stvaralaštvo i razmjena iskustava u glazbenim izazovima.

Projekt Živim zeleno provodi se u razrednoj nastavi, a cilj mu je podizanje razine ekološke osviještenosti i odgovornosti učenika  o važnost brige za okoliš. Projekt će se provoditi kroz cijelu školsku godinu obilježavanjem prigodnih dana, sudjelovanjem  i organizacijom akcije sakupljanja starog papira, boca, čepova, izradom predmeta od recikliranih materijala, sadnjom cvijeća i drveća u okolici škole i uređenjem okoliša škole.

DOSADAŠNJI PROJEKTI:

Naša škola sudjelovala je u brojnim projektima  na školskoj ili lokalnoj razini, a od prošle školske godine i na međunarodnoj razini.

Sudjelovali smo u Europskoj razmjeni božićnih ukrasa. Kroz izradu Božićnih ukrasa i razmjenu informacijskih paketa učenici su proširili znanje iz geografije, povijesti i kulture pojedinih europskih zemalja. Također su usavršavali i engleski jezik.  

 Za učenike s teškoćama u razvoju organizirali smo i humanitarnu akciju „Možemo više“ , gdje smo organizacijom humanitarnog koncerta i košarkaške utakmice prikupili novčana sredstva za kupnju didaktičkog materijala i pomagala.

Kroz projekat „Škrinja zaboravljenih igara“ ostvarili smo suradnju s lokalnim vrtićem i povezali vrtićku djecu i školarce kako bi se kroz različite radionice prisjetili zaboravljenih igara i osvijestili ideju o kvalitetnom provođenju slobodnog vremena. 

Kroz projekt „Armalov fond“ motivirali smo učenike i lokalnu zajednicu da formiraju mišljenja kao aktivni građani, da razviju ljubav prema prirodnom okolišu i ispravan odnos prema zaštiti okoliša te ih usmjerili na štednju pitke vode.

Putem natječaja Karlovačke pivovare 2010. godine uspjeli smo urediti dio školskog okoliša izgradnjom sjenice za odmor i učenje, klupama i cvijećem i grmljem u školskom vrtu.

Od školske godine 2018. sudjelujemo u međunarodnom Erasmus + projektu pod nazivom „Sharingour past, shapingour future“ koji uključuje mobilnosti učenika u partnerske zemlje. Kroz projekt učenici istražuju prošlost školovanja, suočavaju se sa sadašnjošću i rade planove za budućnost.

Razredna nastava je provodila projekte Kuna do kuna knjižnica puna, Bonton,  Zdrava prehrana, Odvajanje otpada.

 

 

 

 
preskoči na navigaciju