preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vladimir Nazor" Duga Resa

Login
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

HZJZ

Kalendar 2023./2024.

e-Dnevnik

eTwinning

              2021. - 2022.           

Erasmus+

Erasmus + KA1

    

Popis udžbenika i DOM za šk. god. 2022./2023.

Kamo nakon osnovne škole

Školski kurikulum

 

Priloženi dokumenti:
Skolski kurikul - 2021.-22..pdf

Plan i program rada Škole

Autobusne linije

Priloženi dokumenti:
Zvono.jpg

Facebook

Office 365 za škole

Razredna nastava

 

 

IGRAM i UČIM 4.a
Školske novine

E-lektire

E-knjižnica

Učenje na daljinu

Portal za škole

Prometna učilica

Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 11. 2009.

Ukupno: 466679
Ovaj mjesec: 711
Ovaj tjedan: 185
Danas: 8
 

Projekt "Čitamo svi, veliki i maleni"

Učenici trećih razreda započeli su projekt "Čitamo svi, veliki i maleni". Knjižničarka je na roditeljskim sastancima održala predavanje za roditelje o važnosti čitanja i predstavila godišnji projekt. Za svaki je razred pripremljena torba s 6 knjiga namijenjenih zajedničkom obiteljskom čitanju. Knjige su pažljivo odabrane, prikladne za sve uzraste te nove i privlačne. Svakog tjedan jedan će učenik ponijeti torbu s knjigama kući radi zajedničkog čitanja te napisati svoj dojam, nacrtati nešto ili dodati zajedničku fotografiju. Veseli nas što učenici s nestrpljenjem očekuju hoće li bas njihovo ime biti „izvučeno“ da ponesu knjige kući! Sve fotografije dostupne su u Fotogaleriji.

     

Projekt "Vrijeme za čitanje"

Učenici drugih razreda matične škole i PŠ Belavići čitaju brojne priče u projektu "Vrijeme za čitanje". Knjižničarka će redovito čitati u razredima svakih dva tjedna, a sve aktivnosti usklađene s školskim kurikulom. Tako je u Tjednu zdravog doručka projekt drugih razreda matične i područne škole "Vrijeme za čitanje" posvećeno zdravoj prehrani pa je knjižničarka učenicima čitala „Balončicu“ Željke Horvat Vukelja, igrali smo igre na Wordwallu što djeca jako vole, a zatim su učenici postali "kuhari" - osmislili su i nacrtali zdrav obrok. Prethodni tjedan govorilo se o dentalnoj higijeni, učenike je posjetio stomatolog pa smo čitali "Veliko pranje zuba u zoološkom vrtu" i na zubalu obojali svatko svoje zubiće ovisno koji su trajni, koji mliječni ili koji se klimaju. Nastavili smo s pričom o dobrim djelima "Najotjmenojeg diva u gradu" Julije Donaldson te je svaki razred izradio svoj Adventski kalendar dobrih djela. Pravu božićnu poslasticu donijela nam je zvučna slikovnica "Orašar". Uživali smo u baletu P. I. Čajkovčkog i svaki je učenik izradio vlastitog orašara. Zatim smo čitali "Poštar Zeko Brzonogi" Ž. Hercigonje, a mjesec ljubavi, veljaču, obilježili smo čitanjem slikovnice "Smrveni i Smlavi" J. Donaldson. Okušali smo se u izradi trodimenzionalne valentinovske čestitke, a ne možemo vam odati kome su namijenjene, to je tajna...

Sve fotografije možete pratiti u Fotogaleriji

     

 

Projekt "Torbica za čitanje"

Najmlađi učenici, prvašići, otkrivaju čari čitanja i zasad su upoznali školsku knjižnicu. Naučili smo što je knjižnica i kako se u njoj ponašati te smo čitali priču "Miš u knjižnici" Sunčane Škrinjarić. Svaki je učenik dobio posebno izrađen straničnik s podsjetnikom o radnom vremenu školske knjižnice i pravilima posudbe. U Mjesecu hrvatske knjige knjižničarka će ih povesti u obilazak gradske knjižnice pa će postati i njeni članovi.  Planira se da knjižničarka održi predavanja na roditeljskim sastancima o važnosti čitanja, a zatim u ćemo u drugom polugodištu početi s provedbom projekta. Odabrane su prikladne slikovnice i svaki će učenik na nekoliko dana dobiti 2 slikovnice kako bi ih čitali s roditeljima. Učenici će nacrtati kako su doživjeli pročitano i izradit ćemo digitalnu knjigu.

Sve fotografije dostupne su u Fotogaleriji.