preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vladimir Nazor" Duga Resa

Login
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

HZJZ

Kalendar 2023./2024.

e-Dnevnik

eTwinning

              2021. - 2022.           

Erasmus+

Erasmus + KA1

    

Popis udžbenika i DOM za šk. god. 2022./2023.

Kamo nakon osnovne škole

Školski kurikulum

 

Priloženi dokumenti:
Skolski kurikul - 2021.-22..pdf

Plan i program rada Škole

Autobusne linije

Priloženi dokumenti:
Zvono.jpg

Facebook

Office 365 za škole

Razredna nastava

 

 

IGRAM i UČIM 4.a
Školske novine

E-lektire

E-knjižnica

Učenje na daljinu

Portal za škole

Prometna učilica

Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 11. 2009.

Ukupno: 466679
Ovaj mjesec: 711
Ovaj tjedan: 185
Danas: 8
 

Dan čitanja naglas 2022.

Prvašići su sa zanimanjem slušali priču "Vuk koji je tražio ljubav", a zatim, rješavajući "ljubavne zadatke", pokazali da su postali pravi ozbiljni i marljivi đaci! Čitanje naglas vrlo je važno za djetetov razvoj i pozivamo vas da više o tome pročitate na stranici kampanje Čitaj mi. Upamtite, samo 15 minuta glasnog čitanja dnevno pomaže djetetovu cjelokupnom razvoju! Više fotografija možete pogledati u fotogaleriji.

 

Minuta za čitanje u Mjesecu hrvatske knjige 2021.

Uključili smo se u virtualni maraton čitanja "Minuta za čitanje"! Ova akcija čitanja naglas odvija se tradicionalno 23. listopada u Mjesecu hrvatske knjige koji je ove godine, Godine čitanja, posvećen hrvatskim autorima pa tema glasi Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto Ajmo hrvati se s knjigom.

Ponosno predstavljamo naše male i velike čitače, učenike 2.a i 6.b razreda! Sve snimke čitanja objavljene su na youtube stranici knjižnice.

#minutazacitanje

#mhk

#hcd

Mjesec hrvatske knjige 2021.

Započeo je Mjesec hrvatske knjige, nacionalna manifestacija koja traje od 15. listopada do 15. studenoga i u kojemu knjižnice intenzivnije provode brojne aktivnosti radi isticanja važnosti čitanja.  Cilj manifestacije je istaknuti iznimnu važnost knjige, ali i knjižnica kao mjesta javnog i slobodnog pristupa. Tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige glasi Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto Ajmo hrvati se s knjigom!

Podsjećamo da je 2021. godinu Vlada RH proglasila Godinom čitanja te su u našoj školi provedene brojne aktivnosti s učenicima, a aktivni smo i u Mjesecu hrvatske knjige. Učenici trećih razreda započeli su danas projekt "Čitamo svi, veliki i maleni", a učenici drugih razreda matične škole i PŠ Belavići čitaju brojne priče u projektu "Vrijeme za čitanje". Najmlađi učenici, prvašići, otkrivaju čari čitanja i zasad su upoznali školsku knjižnicu te će uskoro i gradsku, a u drugom polugodištu provest ćemo projekt "Čitateljska torba". Učenici 3. i 4. razreda PŠ Belavići započinju projekt "Naša mala knjižnica", dok petaši izrađuju straničnike na temu priča Ivane Brlić-Mažuranić za "Bookmark Exchange Project". Također, Čitateljski klub uključen je u projekt "Čitanjem do zvijezda". Sukladno s temom Mjeseca hrvatske knjige, veselimo se ugostiti karlovačku književnicu Bojanu Meandžija koja će nam predstaviti svoju vrlo uspješnu knjigu "Trči! Ne čekaj me…".

Pogledajte fotografije i dio učeničkih radova nastalih u Tjednu zdravog doručka nakon čitanja slikovnica "Balončica" Željke Horvat-Vukelja u 2. razredu te kako su prvašići doživjeli priču "Miš u knjižnici" Sunčane Škrinjarić.

Akcija „Knjigu donesi, novu odnesi“

Povodom Dana škole upriličili smo akciju prikupljanja sredstava za školsku knjižnicu. Učenici su pozvani da donesu u školu knjigu ili slikovnicu koju više ne misle čitati. Za iznos koji su sami odlučili donirati, mogli su odabrati novo, njima zanimljivije, štivo. Akcija je održana i u matičnoj školi i u PŠ Belavići te su se učenici vrlo rado odazvali i aktivno sudjelovali u „razmjeni“ knjiga. Od prikupljenog novca kupili smo nelektirne knjige za školsku knjižnicu koje učenici danas vrlo rado posuđuju i jedan drugome preporučuju.

Pripovjedačica Margareta Peršić

U našoj smo školu ugostili svestranu umjetnicu - pripovjedačicu, slikaricu, ilustratoricu i lutkaricu Margaretu Peršić. Živopisnim pripovijedanjem oduševila je učenike razredne nastave! Učenicima se naročito svidjelo što su mnogi od njih i njihovih učiteljica imali različite uloge u bajci, pa su tako neki glumili prinčeve, starice, heroje i mnoge druge, a neki čak i konje! Pripovjedačici od srca zahvaljujemo i nadamo se ponovnom susretu!

 

Nagrađena najčitateljica na kraju školske godine

Na kraju školske godine svaki trud i marljivost se nagrađuje pa smo nagradili najaktivniju čitateljicu u školskoj knjižnici. Učenica drugog razreda nagrađena je knjigom i pohvalnicom te javno pohvaljena.