preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vladimir Nazor" Duga Resa

Login
Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Kalendar za 2020./2021.

e-Dnevnik

Erasmus+

Pisane provjere

šk. god. 20./20.

Školski kurikulum

 

Priloženi dokumenti:
SKOLSKI KURIKULUM 2020.doc

Plan i program rada Škole

Autobusne linije

Zdravstveni odgoj

Facebook

Office 365 za škole

Razredna nastava

 

 

IGRAM i UČIM 4.a

Školske novine

E-lektire

Popis lektire 2017./2018.

E-knjižnica

Učenje na daljinu

Portal za škole

Prometna učilica

Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 11. 2009.

Ukupno: 354775
Ovaj mjesec: 1172
Ovaj tjedan: 303
Danas: 24
eTwining projekti

eTwinning projekti se u OŠ "Vladimir Nazor" provode od 2010.godine. Prvi projekt pod nazivom My friend's country vodila je logopedinja s učenicima šestih razreda. Nakon toga sudjelovali smo u još nekoliko eTwinning projekata (Every family is a culture, Making pen pals is a first step, Top 10, Our festivals calendar). 

Za projekt "Sharing our past, shaping our future" ove godine smo nagrađeni Nacionalnom i Europskom oznakom kvalitete. 

  

Ove školske godine broj aktivnih učitelja se povećao, a teme su različite. 

Učenici 2.b razreda zajedno sa svojom učiteljicom Sandom Halovanić sudjeluju u 2 projekta. 

U projektu imenom Secret Santa djeca imaju zadatak izvlačiti brojeve s imenima druge djece.Tako postaju njihov Secret Santa. Zadnji dan u polugodištu otkrit će jedni drugima tko je čiji Tajni Djedica i darovat će se međusobno simboličnim darovima.
 
 
 
Drugi projekt zove se Što za mene znači Božić u kojem je sudjelovala i vjeroučiteljica Jelena Bosiljevac zajedno još s učenicima četvrtih razreda matične škole i područne škole Belavići. Svaki učenik ima svoju aktivnost koju treba odraditi kroz 12. mjesec. Svi radovi slažu se u razrednu knjigu.Osim zasebnih aktivnosti postoje i zajedničke kroz cijeli 12. mjesec.
 
 

 

Učenici 3. a i 3. b razreda pridružili su se projektu Dan moga grada.

Cilj projekta je učenike potaknuti da bolje upoznaju svoj grad, kulturnu baštinu, tradiciju te izgled grada i okolice, a sudjelovanjem u projektu upoznaju druge gradove i ljepote svoje domovine.
Do sada su izradili razrednu stranicu u sklopu projekta, predstavili svoj grad i školu. 
 
 
Ekološka grupa Mali ekolozi, ali i cijeli 4.a razred sudjeluje u e-Twinning projektu "Živimo zeleno". Ovim projektom žele se stvoriti obrazovni sadržaji koji će se u što većoj mjeri implementirati u školske kurikulume osnovnih škola i vrtića kako bi u budućnosti svi bili spremniji na nove društvene i okolišne izazove. Ovim projektom potiče se volonterski, društveni, praktični i kreativno stvaralački rad, te aktivnu participaciju djece u ekološkim aktivnostima škole, lokalne zajednice i šire.
  Projekt je započeo u rujnu 2020. i završava u lipnju 2021. godine. Projektni partneri mogu izabrati nekoliko ponuđenih datuma te ih obilježiti s učenicima i svoje uratke postaviti na Twinspace i Facebook stranicu. Mogu se organizirati akcije prikupljanja starog papira i/ili plastičnih čepova. Posaditi stablo ili biljke u školskom okolišu, organizirati radionice ili predavanja na neku ekološku temu, osmisliti i kreativno ponovno upotrijebiti otpad, izraditi eko slikovnicu ili društvenu igru i druge brojne aktivnosti.
 Do sada smo obilježili Svjetski dan hrane, Dan jabuka, Dan dobrovoljnog rada za ekološki i društveni napredak, te smo izradili igru Eko memory.
 
 
Učenici četvrtih i petih razreda zajedno s učiteljicama Sanjom Halar i Natalijom Grgurić sudjeluju u eTwinning projektu "Food is a culture". Ciljevi projekta su pripremiti djecu na budućnost, omogućiti shvaćanje porijekla hrane, njenog puta od vrta do stola, te kako se hrana razlikuje od države do države. Projekt podržava zdravu hranu, zdrav život i potiče ekološku svijest njegujući interkulturalne razlike o različitim prehrambenim navikama.
Učenici dijele svoju kulturu kroz tradicijska jela predstavljajući time svoja najdraža tradicijska jela i Hrvatsku. Surađuju s učenicima iz Rumunjske, Turske i Ujedinjenog Kraljevstva.
 
 

Projekt pod nazivom "Environmental children" u kojem sudjeluju učenici 3.a razreda i polaznici dodatne nastave engleskog jezika u 4.a razredu pod vodstvom učiteljica Sandre Protulipac Tarabić i Natalije Grgurić. Projekt je ovo u kojem se uči djecu kako iskoristiti i reciklirati naizgled neiskoristivo te uz pomoć vrijednih ruku izraditi zanimljive predmete poput lutaka, okvira za slike, kasica, igračaka , dvoraca ali i upotreba digitalnih alata za izradu web igrica.

Sudionici projekta su Turska, Hrvatska i Rumunjska.

  

Video projekta :

https://www.youtube.com/watch?v=hsvppVf-uUQ&feature=emb_logo

 

 

Učenici dodatne nastave iz engleskog jezika pod vodstvom učiteljice Sanje Halar i  Natalije Grgurić sudjelovali su u projektu "Haloween crafts" zajedno sa školom iz Estonije .

Ostvarena je i suradnja sa školama naše županije : Oš Turanj i Oš Barilović.

Cilj projekta bio je osvijestiti kulturološke razlike u zemljama engleskog govornog područja u odnosu na ostale zemlje, te razviti interkulturalne kompetencije, upoznati druge običaje i tradicije. 

 

 

Pedagoginja i logopedinja provode 2 projekta s učenicima 6.a i 4.b razreda. Kroz projekt pod nazivom "Learn language by visiting top destinations in Croatia and Spain"  šestaši će naučiti osnovne fraze španjolskog jezika upoznavajući top destinacije Španjolske. 

U projektu "Sharp wits: Training cognitive skills" četvrtaši testiraju svoje kognitivne vještine. 

 

U susret obilježavanju Sv. Valentina u veljači, najmanje što možemo učiniti je obilježiti taj dan sa svojim učenicima , te uz pomoć moderne glazbe 21. stoljeća , ostaviti trag slaveći ljubav. 

Sudionici u ovom projektu su djeca od 6 - 14 godina te  učiteljice  Valentina Pavlaković Krajcer, Sandra Protulipac Tarabić i Natalija Grgurić ( autor projekta). Učenici će znati prepoznati određeni broj popularnih skladbi 21.stoljeća koje su prisutne u njihovoj svakodnevici, te ih moći podijeliti sa širim auditorijem podižući svoje samopouzdanje. Sudjelovat će u zajedničkoj izvedbi glazbe na sebi svojstven način. Njegovat će "old fashion" način komunikacije. 
U ovom projektu sudjeluju i Oš "Turanj" ( također autori projekta), Oš "Ivan Goran Kovačić" , Duga Resa , Oš " Vukovina", te škole iz Turske i Latvije. 
 
preskoči na navigaciju